Kabeltex legt glasvezelnetwerk aan in Schagen

18 januari 2019

Kabeltex heeft bij de gemeente Schagen de vergunning voor aanleg van een glasvezelnetwerk aangevraagd. Dit is de volgende belangrijk stap om te komen tot aanleg van het netwerk in het buitengebied van Schagen. Verwacht wordt dat de vergunning op korte termijn wordt afgegeven en de aanleg van het netwerk rond de zomer kan starten.

Het glasvezelnetwerk dat Kabeltex gaat aanleggen bestrijkt het gehele buitengebied van Schagen. Bij voldoende inschrijvingen kunnen ook dorpskernen aangesloten worden. Voor de aanleg in het buitengebied zijn de dorpskernen echter niet noodzakelijk. Kabeltex pakt het project per deelgebied aan. Hierdoor zou het kunnen voorkomen dat het ene gebied of dorp straks wel en het andere gebied niet wordt aangesloten. Deze aanpak zorgt ervoor dat de kans op succes wordt gemaximaliseerd en het netwerk daar wordt aangelegd waar de behoefte het grootst is.

Kabeltex is in de eerste helft van november vorig jaar gestart met het werven van abonnees. Minimaal 50% van de inwoners / bedrijven dienen zich in te schrijven voor een jaarcontract. Bij dat percentage wordt het netwerk, zonder aansluitkosten, aangelegd. Hoewel strikt genomen het minimale percentage nog niet is behaald hebben we de vergunning alvast wel aangevraagd. Dat doen we alleen als wij er voldoende vertrouwen in hebben dat het benodigde aantal aanmeldingen wordt gerealiseerd, aldus Alexander op de Weegh, projectleider vanuit Kabeltex. De planning is dat nog dit jaar gestart wordt met de aanleg van het netwerk zodat medio volgend jaar alle bedrijven en inwoners van het buitengebied kunnen genieten van een snelle, stabiele internetverbinding en een uitgebreid TV-pakket.

Degenen die zich nog niet hebben ingeschreven worden opgeroepen om zich via de website https://noordkop.kabeltex.nl/ alsnog aan te melden. Wie zich nu inschrijft hoeft geen aansluitkosten te betalen.