Kabeltex legt glasvezelnetwerk aan in Den Helder

18 januari 2019

Kabeltex heeft bij de gemeente Den Helder de vergunning voor aanleg van een glasvezelnetwerk aangevraagd. Dit is de volgende belangrijk stap om te komen tot aanleg van het netwerk in het buitengebied van Den Helder. Verwacht wordt dat de vergunning op korte termijn wordt afgegeven en de aanleg van het netwerk rond de zomer kan starten.

Het glasvezelnetwerk dat Kabeltex gaat aanleggen bestrijkt het gebied tussen de Doggersvaart en de Callantsogervaart en tussen de Zanddijk en de Rijksweg. Bij voldoende deelname worden ook bedrijventerrein Kooypunt en Den Helder Airport voorzien van glasvezel.

Kabeltex is in de eerste helft van november vorig jaar gestart met het werven van abonnees. Minimaal 50% van de inwoners / bedrijven dienen zich in te schrijven voor een jaarcontract. Bij dat percentage wordt het netwerk, zonder aansluitkosten, aangelegd. Hoewel strikt genomen het minimale percentage nog niet is behaald hebben we de vergunning alvast wel aangevraagd. Dat doen we alleen als wij er voldoende vertrouwen in hebben dat het benodigde aantal aanmeldingen wordt gerealiseerd, aldus Alexander op de Weegh, projectleider vanuit Kabeltex. De planning is dat nog dit jaar gestart wordt met de aanleg van het netwerk zodat medio volgend jaar alle bedrijven en inwoners van het buitengebied kunnen genieten van een snelle, stabiele internetverbinding en een uitgebreid TV-pakket.

Degenen die zich nog niet hebben ingeschreven worden opgeroepen om zich via de website https://noordkop.kabeltex.nl/ alsnog aan te melden. Wie zich nu inschrijft hoeft geen aansluitkosten te betalen.