Kabeltex legt glasvezelnetwerk aan in buitengebied Den Helder

31 oktober 2018

Op verzoek van een aantal bewoners van de Koegraspolder gaat Kabeltex een nieuw glasvezelnetwerk in het buitengebied tussen Den Helder en Julianadorp aanleggen. Inwoners kunnen zich vanaf 31 oktober aanmelden voor een aansluiting. Bij voldoende aanmeldingen wordt het netwerk aangelegd. De start van de aanleg is gepland voor begin 2019.

Waar de bebouwde kom van Den Helder doorgaans voorzien is van een goede, snelle internetverbinding is dit in het buitengebied wel anders. Particulieren en bedrijven moeten het doen met zeer trage en vaak instabiele verbindingen. Hierdoor is het lastig om bankzaken te regelen, online te boekhouden, belastingaangifte etc. te doen of informatie op het internet op te zoeken. De jeugd ervaart dat games niet te spelen zijn en video’s moeizaam te bekijken zijn.

Om deze problemen te verhelpen gaat Kabeltex een nieuw glasvezelnetwerk aanleggen. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk dat minimaal 50% van de inwoners zich inschrijft voor een jaarabonnement. Inschrijven kan via de speciaal hiervoor ingerichte website denhelder.kabeltex.nl. Daar is alle informatie te vinden over de verschillende abonnementen. Doelstelling is dat de minimale drempel voor de kerst van dit jaar gehaald is, zodat begin volgend jaar gestart kan worden met de aanleg.

Om de kans op succes te verhogen werkt Kabeltex samen met een aantal lokale ambassadeurs. Dit zijn inwoners in het buitengebied die, net als hun buren, problemen ervaren. Zij zijn aanspreekpunt voor hun buurt en kunnen de eerste vragen beantwoorden en inwoners over de abonnementen adviseren. Vanuit Kabeltex is Alexander op de Weegh aangesteld als coördinator voor de vraagbundeling. Hij organiseert en begeleidt de vraagbundeling en is beschikbaar voor vragen en ondersteuning. Alexander is bereikbaar via 06-20138301, of per mail via a.op.de.weegh@kabeltex.nl.