Aanleg glasvezelnetwerk in Den Helder gaat door!

28 januari 2019

Op 28 januari 2019 heeft Kabeltex bekend gemaakt dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Den Helder definitief doorgaat. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een jaarabonnement heeft hierover per mail bericht gehad. Heeft u de mail niet ontvangen? De inhoud van deze mail leest u hieronder.

Geachte heer/mevrouw,

U heeft zich onlangs ingeschreven voor een glasvezelaansluiting in de gemeente Den Helder. Wij kunnen u goed nieuws brengen: de aanleg gaat door!

Hoewel we per weg verschillen zien in de aantallen aanmeldingen hebben we het genoegen u te kunnen mededelen dat er voldoende aanmeldingen zijn om het netwerk aan te leggen. Zoals u vorige week in ons persbericht heeft kunnen lezen is de vergunning al aangevraagd. In dit persbericht gaven we aan dat de vergunning alleen wordt aangevraagd als wij voldoende vertrouwen hebben in een positieve uitkomst van de vraagbundeling. En die is er dus.

Is overal het minimale aantal al gehaald? Nee, dat nog niet. Maar we hebben aangegeven dat we gaan starten zodra in een bepaald gebied het benodigde aantal is gehaald. Met uitzondering van de Doggersvaart en de Rijksweg zien we overal hoge inschrijvingsaantallen. We verwachten dat de Doggersvaart en Rijksweg qua aantal aanmeldingen snel aansluiten, zodat ook zij kunnen profiteren van alle voordelen en diensten die een snelle internetverbinding kan bieden.

De start van de aanleg in Den Helder staat gepland voor het tweede kwartaal. De verwachting is dat binnen een jaar het gehele buitengebied van Den Helder is voorzien van een supersnelle glasvezelverbinding.

Heeft u nog buren/vrienden/kennissen die zich nog niet hebben ingeschreven? Motiveer ze zeker om dat alsnog te doen. Inschrijven kan via https://noordkop.kabeltex.nl/. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,
Alexander op de Weegh
Kabeltex B.V.
a.op.de.weegh@kabeltex.nl
06-20138301